Saturday, August 8, 2015

6.-9. august 2015 - Tripp Trapp Tresko

Vanligvis er vi 3 som drar på hyttetur, men denne helga er den minste lille treskoen på tur til Hemsedal og Asker alene sammen med tante og onkel og søskenbarn. Vi har fått rapport fra nok en tante som er med på lasset om at seilværet er supert på sørlige breddegrader.

Tripp og Trapp har feiret 12 års bryllupsdag her (silkebryllup), vi hadde lekker sushi fra Sushi-Bar sammen med en bedre champagne og en nesten like god cava :-)  

Neste bryllupsdag er faktisk kobberbryllup, på 12 og 1/2 års dag, og da tror vi at det gjør seg med en magnum champagne.

Helgens prosjekt har bestått i å snekre en trapp fra bakken og opp til platten, konstruksjonen er nøye tegnet og beregnet med trappeformel og det hele.

Hovedsnekkeren har delt opp materialene i passe lengder så det fikk plass i bagasjerommet på bilen. 

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det skal etableres Trapp. Polakken gravde seg ned til telefri dybde på 60 cm før det ble hentet styrofoam og leca fra Oppdal på fredag formiddag.

Det ble en større leteaksjon etter hørselvern inne på vaskerommet, det lot seg ikke oppdrive blant de andre skattene som er lagret der, så det ble etablert hørselvern i form av to bomullsdotter når trappevangene skulle sages og tilpasses etter beste evne.

Det har regnet jevnt gjennom helga, så vi tok en pause fra trappekonstruksjonen og gikk på åpning av kunstutstilling på Håggpsetra. Der fant vi et lekkert bilde av en sau. Vi kjøpte det, og det skal henge her på hytta.

Vi sluttføre trappa mellom regnbygene. Trappa er testet oppover og nedover, og vi har godkjent den. Den ble innviet med en slags mønsås

før trappa ble tatt i bruk sånn rent offisielt. Nå er det bare å trappe seg inn til hytta, kom og prøv :-) 


Nå blir det bacalao på polakkene. Hovedpolakken har uttalt at han aldri kunne ha snekret dette byggverket sammen med andre sivilingeniører enn 2.polakken. Så 2. polakken er rimelig smigret for tiden 


No comments:

Post a Comment